Computers en ICT

Computers, ICT bij en door de OostEuropa Zending? Tja, wellicht vraagt u zich af of dat niet iets voor specialisten is en dat de OEZ zich beter op het oude vertrouwde zou moeten richten, zoals het brengen van het evangelie en het sturen van hulpgoederen.

Echter blijkt dat er steeds meer behoefte is aan goede communicatie, welke tegenwoordig zonder computer bijna onmogelijk is geworden. Daarnaast is het met een goede pc ook mogelijk veel kosten te besparen. Naast het gebruik van e-mail, waarmee veel communicatie met mensen in Oosteuropa onderhouden wordt, is ook het gebruik van Skype een goedkope manier van communiceren. Via Skype kan gratis via internet getelefoneerd worden. Wist u dat u de OEZ in Krimpen ook via Skype kunt bellen?  (Skype account: oez.nl)

Om te zorgen dat deze contactpersonen, waaronder dominees, evangelisten, vrijwilligers in kindertehuizen, familiehuizen, ziekenhuizen, voor het kindersponsporplan etc. voorzien zijn van goede computer apparatuur, heeft de OEZ in Krimpen een programma opgesteld om hiervoor pc’s gereed te maken. Ook worden er pc’s klaargemaakt voor diverse projecten in Oosteuropa. Inmiddels zijn er al pc’s in diverse scholen geplaatst, zijn er onlangs 4 pc’s naar een gevangenis in Roemenië verstuurd en staan er diverse andere projecten op de lijst om van pc’s voorzien te worden. Met deze pc’s kunnen kinderen in Oost-Europa les krijgen, waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk verbeteren. Zo helpen we mee aan een beter bestaan voor deze kinderen.

Dat het gereed maken van computers en het opsturen hiervan veel tijd kost, hoeft geen toelichting. Dat dit veel geld kost willen we hier toelichten. Bij het uitzoeken van de pc’s die we van scholen en ziekenhuizen en bedrijven ontvangen, blijkt dat deze lang niet altijd compleet zijn. We willen de spullen die we opsturen, ook compleet en werkend opleveren, zonder trage en niet werkende pc’s op te sturen. Dit kost geld om bijvoorbeeld. extra geheugen, grotere harddisks etc. aan te schaffen. Daarnaast zijn de transportkosten per pc ook niet te verwaarlozen.
Om deze kosten te dekken, hebben we afgesproken met enkele gevers (niet allemaal), dat we een deel van de geschonken pc’s mogen verkopen. Met deze opbrengst zorgen we dus dat de kosten (nu nog deels) gedekt worden. U kunt ons dus steunen door een pc te kopen, of door een eenmalige of maandelijkse bijdrage te leveren. Bent u nog opzoek naar een leuke pc voor thuis? De pc’s die we op deze site aanbieden zijn prima geschikt voor het normale computer werk, zoals gebruik van internet, tekstverwerken, spreadsheet programma’s e.d. Zoekt u een echt zware spelletjes pc, dan kunt u beter een nieuwe pc kopen. Ook hier kunnen we, tegen een vergoeding, u in adviseren. Tot slot kunt u ook altijd uw computer apparatuur aan de zending schenken. Kijk hier voor de voorwaarden. Wilt u informatie over een pc’s een gift of een schenking doen, neem dan contact op met Harro Fleurke (mail formulier wordt geopend).