Zwemmen voor hun leven

HERMEN LIT waagt weer OOSTERSCHELDE OVERSTEEK

22 juli 2017 vertrek Strijenham - Aankomst Yerseke! Wees erbij!

Zaterdag 22 juli 2017 Zee zwemtocht
Oosterschelde oversteek 8,5 Km
Start: 13.30uur
Startplaats: nabij Strijenham
Finish strandje Yerseke dam

De drie uren dat Hermen door het water ploegde op 2 derde van de tocht overvallen door een plotselinge westenwind, was ik gerieflijk onderweg met Gerrie en Maria naar het aankomst punt waren een en al genot door de stralende zon en het ongewone schouwspel van Yerseke’s haven en natuurlijk de lunch met mosselen en oesters. De zeevruchten waar je als Rotterdammer nauwelijks aan toe komt. Ineens was hij daar! Op het bootje dat mensen uit de staart oppikte die het laatste checkpoint niet op tijd haalden. Reglementair correct maar wel even een domper voor Hermen die nog kracht genoeg over had om terug te zwemmen. Maar hij had zijn 8 kilometer gehaald! Daar ging het om!

Hermen: Ook deze keer (2 jaar geleden heb ik hem ook gezwommen) zal het een sponsor actie zijn in het bijzonder voor de vluchtelingen uit Afrika. Juist nu tallozen deze kant op komen en in Italië stranden. Ik hoop hierop uitgebreid terug te komen de komende weken. Met mijn zwemactie steun ik OostEuropa Zending/ Christian Care East West in Krimpen aan de Lek.

OostEuropa Zending/Christian Care East West is begonnen in 1967 met hulp aan vervolgde christenen in het toenmalig Oostblok. De puinhopen die we nu in Afrika aantreffen zijn zeker ook een gevolg van een jarenlange strategie van Moskou om Afrika te verzadigen met wapens om mensen tot moorddadige rebellie aan te zetten. De islamitische jihad heeft deze strategie overgenomen. Maar ook het morele vacuum van westerse welvaart wakkert deze zelfvernietiging aan. Alleen het Evangelie biedt uitkomst. Met dit evangelie in de hand willen we ook praktisch de hand reiken aan wie in de levensoceaan ten onder dreigen te gaan. Neem u voor om elke zwemkilometer van Hermen met een bedrag van uw keuze te steunen.

Hermen zag zichzelf vijf jaar geleden geconfronteerd met een drievoudige kankerdiagnose. God verhoorde zijn schreeuw om leven en nu is Hermen genezen verklaard. Zo wil Hermen ook niet doof zijn voor de schreeuw van velen die letterlijk op hun vlucht dreigen te verdrinken. Steun Hermen’s zwem actie met minstens ,1 maar voor wie het kan dragen ook 5 of 10 Euro of meer per kilometer.

Uw bijdrage is welkom op NL03 INGB 0005 8568 26 t.n.v. St Oosteuropa Zending Hulpfondsen