Bemoedigingsreizen

Oost-Europa
Ieder jaar organiseert OostEuropa Zending groepsreizen naar AlbaniŽ, MoldaviŽ, RoemeniŽ en OekraÔne. Teams van vijf tot vijfentwintig personen verlenen hulp en steun aan gemeentes, kindertehuizen, ziekenhuizen en zigeunerkampen en bemoedigen gezinnen. Renovaties, kledingdistributie, kinderprogramma's, evangelisatie, voedsel- en kledingacties vormen enkele van de vele activiteiten die tijdens een reis worden gedaan.

AlbaniŽ
Wel vrijheid en vrede, maar de weg naar herstel is nog lang. In tien jaar werden veel projecten tot stand gebracht in dit moslimland. Onze rondreis brengt u van Tirana naar het uiterste noorden en vandaar terug over Tirana naar het uiterste zuiden van het land. Overal worden sponsorgezinnen en zendingsprojecten bezocht. Gebed en bemoediging staan centraal tijdens deze reizen.

MoldaviŽ
Ieder najaar wordt er een vlieg-/busreis naar de Republiek MoldaviŽ eorganiseerd om zieken, bejaarden, tehuiskinderen, gevangenen en gezinnen te bemoedigen. Bij de vele bezoeken worden voedsel- en kledingpakketten uitgedeeld.

RoemeniŽ
Na de val van het communisme startte de wederopbouw van het land. OostEuropa Zending was hier als een van de eersten structureel actief. Op vele plaatsen ontstonden initiatieven onder de Roemeense, Hongaarse en zigeunerbevolking. Tijdens de groepsreizen worden tal van projecten en gezinnen bezocht. Jaarlijks organiseert OEZ busreizen en een vliegreis naar RoemeniŽ. In de zomermaanden worden er kinderkampen gehouden voor kinderen uit tehuizen. Verder ondersteunt OEZ vrijwilligers die op eigen initiatief op pad gaan met planning, visa, documentatie en advies.

OekraÔne
Het OEZ-zendingscentrum in OekraÔne werkt samen met diverse kerken en instellingen. Groepen kunnen zich onder begeleiding van het zendingscentrum in Beregowo inzetten voor renovaties, evangelisatie, gezinsbezoeken of kinderzorg. Samen wordt het verschil gemaakt tussen hoop of wanhoop, troost of verdriet. Ook helpt het lokale zendingskantoor individuele groepen op hun weg in OekraÔne.

Reageren . . .
Reizen met OEZ zijn verre van gemiddeld. Het zijn unieke en meestal levensveranderende ervaringen. Niet de makkelijkste weg, maar de doelmatigste weg wordt gekozen: de weg van het volgen van Christus staat centraal. "Neem uw kruis op en volg Mij" krijgt tijdens deze reizen inhoud.

Sinds 1967 gingen vele honderden reizigers u voor in groepsverband of individueel. Wij heten u graag welkom. Vraag informatie aan over het land van uw voorkeur, bel 0180 521966 of mail. Sluit u aan bij het leger en ga mee!