Zendingscentra

OostEuropa Zending is verbonden met een aantal organisaties (zie Internationaal) die als gelijkwaardige zusterorganisaties worden aangemerkt.

Het samenwerkingsconcept dat door EEO International wordt gehanteerd maakt een echte 'fellowship' mogelijk van gemotiveerde christenen uit diverse landen die eendrachtig samenwerken.
In ondergenoemde Oost-Europese landen bevinden zich zendingscentra, die elk afzonderlijk
actief zijn in hulpverlening en evangelieverkondiging.


Hulp bieden...AlbaniŽ
Vanuit het zendingskantoor in Tirana worden de nationale activiteiten gecoŲrdineerd, vooral gericht op
Kinder Sponsoring, maar ook op Hulpprojecten en Evangelieverkondiging door middel van reisgroepen. Het blad AllbaniŽ-Nieuws verschijnt twee maal per jaar.
Hongarije
Sinds begin 2008 werkt OostEuropa Zending alleen nog met losse contacten in Hongarije.
Er is geen vaste partnerrelatie meer aldaar. Hongarije staat als doelgebied weliswaar zekernog op de lijst voor o.a. het werk onder de Roma maar thans hebben Hongaarse organisaties steeds meer middelen om op eigen benen te staan...


MoldaviŽ
Vanuit Chisinau worden hulpgoederen gedistribueerd, groepsreizen begeleid en wordt het Kinder Sponsor Programma gecoŲrdineerd.

OekraÔne
Vanuit het zendingscentrum Beregowo worden tientallen projecten aangestuurd, waaronder het familiehuis, tehuis voor straatkinderen, kindersponsoring, hulp aan zieken en bejaarden, zigeunerprojecten, evangelisatie-acties, et cetera.

Een apart kwartaalblad informeert over de lopende projecten: OekraÔne Special

RoemeniŽ: Zendingscentrum Oradea
Belangrijk onderdeel van Zendingscentrum Oradea is Casa Lumina, een sociaal centrum voor voormalige straatjeugd. Er is een kleuterschool voor de kinderen van de voormalige straat'moeders'. Verder wordt van hieruit de invoer en doorvoer van hulpgoederen gecoŲrdineerd. Daarnaast beheert dit kantoor een omvangrijk aantal sponsorgezinnen.
RoemeniŽ: Zendingscentra Codlea en Ghimbav
In Codlea is het Saron Center gevestigd, een flatgebouw dat een multifunctioneel zendingswerk herbergt.

Met ingang van 2005 heeft dit werk tevens de beschikking over een voormalig theater, waarin conferenties en meetings van 700 personen gehouden kunnen worden.

In Ghimbav is er een jeugdcentrum, waar men vooral gericht is op muzikale vorming en evangelisatie.

RoemeniŽ: Zendingskantoor Iasi
De Associatia Est-Europa Krimpen, in het Roemeense Iasi, heeft toezicht op de kleuterschool in zigeunerdorp Slobozia, beheert het een opslagfaciliteit voor hulpgoederen, en draagt lokaal zorg voor het Kinder Sponsor Programma.