Mission per Europen Lindore in AlbaniŽ
Het werk van OostEuropa Zending (Mission per Europen Lindore, hierna MEL) in AlbaniŽ is in veertien jaar gegroeid tot een actieve organisatie die betekenis geeft aan levens van vele armen in AlbaniŽ. Van verschillende organisaties ontvangen wij goederen die wij distribueren onder behoeftige families. Dagelijkse leiding van het werk is in handen van medewerker Renato Jani. 

In de afgelopen zes jaren organiseerden wij hier zomerkampen. Het aantal deelnemers aan de kampen groeit tot op heden ieder jaar, hoewel de mogelijkheden om hen ieder jaar weer te huisvesten afnemen. 

Dit jaar zal MEL voor de eerste maal een Barnabas conferentie organiseren. Hier verwachten wij deelname van circa 100 jongeren die wij zullen uitzenden om kerken in Griekenland, MacedoniŽ, Kosovo en AlbaniŽ te helpen met evangelisatie, kinderwerk, kampen en renovaties.

Belangrijkste activiteit van MEL op dit moment is het Kinder Sponsor Programma. Heel veel families ontvangen hier hulp en troost. Wij bezoeken de families persoonlijk en de zes contactpersonen ondersteunen om de administratie van het programma goed te laten verlopen.

Deze en meer activiteiten brengen ons op het punt van een zendingscentrum. Dit centrum is er momenteel nog niet, maar de behoefte hieraan groeit en het is een belangrijk doel voor de komende jaren om een plaats te creŽren waar activiteiten kunnen worden gecoŲrdineerd, geconcentreerd en waar tevens activiteiten kunnen plaatsvinden.

Wij kochten een stuk grond. Dit stuk grond ligt ongeveer 10 kilometer van Tirana (vliegveld) en dertig kilometer vanaf Durres (de Havenstad). Dit centrum kan naast diverse diensten, werkgelegenheid brengen in een regio met grote werkloosheid.