De Groene Weg Kringloopwinkel


IN MEMORIAM zr. Groeneweg

Na een ziekbed van enkele maanden en een ondanks pijn en benauwdheid gezegend verblijf in de Breeje Hendrik in Lekkerkerk is zr Groeneweg in de ochtend van 9 juli 2014 overleden.
Een week later op dinsdag 15 juli is zij vanuit de protestantse kerk aan de Hoofdstraat Krimpen aan de Lek begraven.
In de daaraan voorafgaande uitvaartdienst hebben verschillende vrienden en relaties teruggeblikt op haar leven dat geheel stond in het teken van het getuigen van Jezus Christus als haar Heiland en ook het dienen van de naaste en vooral de armen in gehoorzaamheid aan diezelfde Heer. Zij liet geen gelegenheid onbenut om haar medemensen bekend te maken met het Evangelie van redding en hulp.


De Groene Weg is een wens die na meer dan 15 jaar eindelijk gestalte heeft gekregen. Waar gaat het over en hoe is dit zo gekomen? OostEuropa Zending krijgt veel kleding en spulletjes binnen die van uitstekende kwaliteit zijn en heel geschikt zijn om te verkopen. De opbrengst van deze verkopen kan dan weer worden aangewend om bijv. het transport van hulpgoederen naar Oost Europa mee te bekostigen. Zr. Groeneweg, een meelevende relatie van het eerste uur, heeft indirect aanleiding gegeven om de stap richting een echte winkel te zetten. Zij heeft in de Kerstperiode van 2011 een kerstmarkt opgezet in de kantine van OostEuropa Zending.

Toen er niet lang daarna ruimte vrijkwam in ons pand, zijn we begonnen met de voorbereidingen om de inmiddels naar haar genoemde winkel De Groene Weg in te richten. De Groene Weg bestaat eigenlijk uit twee winkeltjes: één met kleding en de ander met 2e hands spullen. Het kledingwinkeltje oogt fris, als een boetiekje, het andere winkeltje nodigt echt uit om er een kijkje in te nemen. Veel nostalgische spulletjes, die herinneringen oproepen en waarvan u gisteren niet had gedacht dat ze nog zo goed van pas zouden kunnen komen of heel leuk zouden staan in uw interieur. Kom eens langs als u in de buurt bent en ontdek wat er allemaal te vinden is.

De Groene Weg opende officieel haar deuren op 11 mei 2013 tijdens de jaarlijkse OEZ Zendingsdag. De winkel is geopend op werkdagen van 10:00 uur tot 16:00 uur en draait voor een groot deel op vrijwilligers. Iets voor u?? Meld u aan via gertjan@oosteuropazending.com

De opbrengst van de winkels is bestemd voor de charitatieve doelen die OostEuropa Zending nastreeft.