Levende Stenen gezocht

Ons onroerend goed – ons zendingscentrum in Krimpen aan de Lek is eigendom van de Stichting OostEuropa Zending.

Het gebouw heeft momenteel een boekwaarde van 1.250.000 Euro en was kort voor de crisis zelfs even 1.400.000 Euro waard.

Oorspronkelijk kochten wij het tijdens de crisis in de tachtiger jaren van de vorige eeuw met een boekwaarde van 380.000 Euro.

Met de waardestijging hebben wij ooit een maximale hypotheek kunnen verkrijgen van  900.000 Euro. Dat geld, ruim 500.000 Euro dus, werd ingezet voor de zendingsdoelen.

Door rentebetalingen en natuurlijk de bankfinanciering waren wij tot nu feitelijk huurders en de bank min of meer de optionele eigenaar (als wij in betalingsproblemen zouden komen). 

Om even te vergelijken hoe effectief die positie was:  onze rentebetalingen zijn altijd lager geweest dan wanneer wij bijvoorbeeld het gebouw hadden moeten huren.

Maar toch kunnen we nog veel meer zendingswerk uit ons gebouw financieren. 

Waarom zouden we afhankelijk zijn van de bank terwijl er zoveel zendingsvrienden zijn die een goed rendement zoeken voor hun spaargeld?

Van de banken moeten we het niet meer hebben in deze tijd. Crowd funding is een veelgehoorde term tegenwoordig als het gaat om het zoeken van financiële bronnen voor zendingswerk.

Maar bij het plan dat we in februari 2014  presenteerden zochten we  125 spaarders die elk 10.000 Euro tegen een rente van 3% beschikbaar wilden stellen.

Er kwamen ongeveer 4 reacties van belangstellenden en dat is niet genoeg. We willen nu opnieuw vragen of donateurs met wat spaargeld daarvan niet een belangrijk deel bij de zending onder willen brengen om bijv. voor een jaar (liever langer) voor het werk te mogen gebruiken.
Dat helpt ons enorm ons veldprogramma staande te houden en om achterstanden in te lopen.
Tot nu toe waren er 3 personen die samen 135.000 Euro leenden. Een viervoud daarvan is echter nog nodig. Deze zomer 2014 is duidelijk geworden dat alleen een totale evangelie inzet nog licht kan brengen in de duisternis die de aarde bedekt.
 

 Lees meer…