OostEuropa Zending brengt hulpgoederen naar verschillende landen als AlbaniŽ, MoldaviŽ, OekraÔne en RoemeniŽ, die ter plaatse opgeslagen worden in eigen depots en vervolgens verdeeld worden door plaatselijke medewerkers. Wellicht kunt u zich voorstellen dat de transportkosten naar Oost-Europa hoog zijn. Per vrachtwagen bedraagt dit al gauw Ä 2.300,-. Om deze transportkosten te kunnen betalen, wordt daarom een deel van de ingezamelde kleding verkocht.

Transportdocumenten
Speciaal kleine initiatiefgroepen en comite's kunnen via ons de transportdocumenten laten opmaken tegen een navenante administratieve vergoeding.

OostEuropa Zending stuurt hulpgoederentransport naar MoldaviŽ

De afgelopen periode zijn er regelmatig OostEuropa Zending hulpgoederentransporten naar Moldavië verzonden. Zo ook onlangs nog, d.w.z. eind februari.  Zo’n 90m3 hulpgoederen zijn door transportbedrijf LCW uit Groningen naar de Moldavische hoofdstad Chisinau gebracht. De lading is vervolgens met hulp van een plaatselijke kerk en regionale contactpersonen verder onder arme gezinnen, ouderen en instellingen verdeeld.

Deze keer bestond de lading uit een grote hoeveelheid kleding, incontinentiemateriaal (erg duur in Moldavië). Tevens kon er veel huishoudelijke materialen worden meegestuurd. Ook konden met dank aan de support van Brinkers Food en Blycolin Linnenbeheer liefst 4 pallets met chocoladepasta en 1500 prachtige, nagenoeg nieuwe badlakens op transport meegegeven worden. 

Het was voor transportbedrijf LCW de tweede keer dat zij een vrachtwagen ter beschikking stelde voor een hulptransport. De beide LCW chauffeurs reden (in hun vrije tijd) in een week tijd de vrachtwagen heen en weer. De afstand bedroeg ongeveer 5.000 km, waarbij ze hun geduld onderweg nogal eens op de proef werd gesteld.

 

De transportdocumenten dragen het Logo van CHRISTIAN CARE EAST WEST. Klik hier om meer over de historie ervan te weten te komen.