Dit hulptransport werd mede mogelijk gemaakt door transport bedrijf LCW Groningen met de enthousiaste inzet van chauffeur Kor Buist (+co driver Pieter), die al een meerdere keren een hulptransport voor OEZ heeft vervoerd naar Moldavië.

De basis voor dit hulptransport werd gevormd door de beschikbaarheid van 20 ziekenhuisbedden (SOEGG noemen?) Deze bedden voorzien in een behoefte in Moldavië en hebben zo’n groot volume dat bijna de helft van de vrachtwagen ermee is gevuld.

Het verzoek van de mensen in Moldavië was om meubels te sturen. Hiervoor kregen we hulp van St. Woerden Helpt. Zij hadden veel meubels staan en wij mochten deze ophalen.

De lading hulpgoederen bevatte verder nog extra anti-doorlig matrassen (beschikbaar gesteld door ***) , dekbedovertrekken en badjassen (gedoneerd door Blycolin linnenverhuur) en 2 pallets met groenteconserven (beschikbaar gesteld door Hak.) Kor had zelf ook veel werk gemaakt van het vergaren van hulpgoederen en hij nam 2 zware pallets met suiker mee. Dit was ook een specifiek verzoek vanuit Moldavië, naast voedsel voor de arme gezinnen en ouderen. Daarom hebben we zelf ook nog extra voedsel ingekocht, ca. 2500 kg.

Samen met de andere beschikbare goederen, waaronder winterkleding, huishoudelijke goederen en een 3-tal pallets incontinentie materiaal, konden we een (bijna) volle vrachtwagen naar Moldavië sturen.

Het is niet gemakkelijk om (een vrachtwagen vol) hulpgoederen over de grens met Moldavië te krijgen. Moldavië is (nog) geen lid van de Europese Unie en heeft strenge en soms bijzondere regelgeving. Gelukkig werden alle papieren en documenten op tijd afgegeven, zodat er niet nodeloos lang hoefde te worden gewacht op toestemming om de hulpgoederen in te voeren.

14 februari was een drukke dag. De ziekenhuis bedden waren al in een eerder stadium door Kor/LCW opgehaald en stonden al ingeladen in de vrachtwagen. Eerst op naar Woerden met de vrachtwagen om de meubels op te halen en daarna naar Krimpen ad Lek om de rest van de goederen in te laden. Dit verliep heel spoedig en dat was fijn, want chauffeur Kor moest daarna nog terug naar thuisbasis Groningen.

Kor en zijn co-chauffeur Pieter vertrokken op zaterdag 17 februari. Hieronder volgt een gedeelte van het verslag dat Kor heeft gemaakt van de reis.


***  selectie verslag Kor***

Zaterdagmorgen zijn we vroeg vertrokken en de gehele dag stevig door gereden, waarbij we om de aantal uren wisselden van stoel. Zo zijn we ‘s avonds rond 23.00 uur aangekomen op een parkeerplaats vlakbij Boedapest (Hongarije); Maandagmorgen zijn we daar rond half 5 weer vertrokken.

Half 1 reden we de grens Hongarije/Roemenië over en zagen daar een rij vrachtwagens staan van ongeveer 2 à 3 km die vanuit Roemenië Hongarije in moesten. Gelukkig gingen wij dus de andere kant op. Verder konden wij de rest van de dag mooi door Roemenië rijden richting Moldavië.

Dinsdagmorgen (20 februari) zijn we rond 6 uur verder gegaan richting de grens met Moldavië (Albitta). Daar aangekomen (rond 10 uur) was het wel vrij rustig met vrachtverkeer. We konden wel vrij snel bij alle loketten langs om de nodige stempels te halen en papieren te laten zien.

Rond 13.00 uur heeft de douane de auto met een loodje verzegeld (volledig afgesloten) en waren we daar klaar met de papieren. Daarna mochten we doorrijden naar het douaneterrein in Chisinau waar de vracht door de douane moet worden vrijgegeven.

Het was een heel hartelijk en goed welkom door de contactpersonen van OEZ in Moldavië.

We hebben eerst met hun samen in een restaurant gegeten en daarna bij hun thuis nog gezellig zitten praten en even heerlijk mogen douchen. Daarna hebben ze ons weer naar vrachtauto gebracht voor de nachtrust. Alles samen een zeer geslaagde avond.

Woensdagmorgen werden we na een goede nachtrust wakker en moesten we wachten totdat de lading door de douane werd vrij gegeven. Tegen 12 uur was het bij de douane klaar en hadden we toestemming om te lossen. De hoog/ laag bedden hebben we overgeladen in een Moldavische vrachtauto, want die moesten verder gebracht worden naar de hoofdstad van Transnistrie: Tiraspol. Het was beter om daar niet zelf naartoe te gaan.Na het lossen, wat wel voorspoedig ging, zijn we daar rond 14.00 uur weer vertrokken richting de grens (Albitta).

Zaterdagmorgen hebben we uitgeslapen tot half 5 om de laatste kilometers te rijden. Half 3 ‘s middags waren we terug op de zaak bij LCW.  De heen- en terugreis was bijna 5000 km; de weersomstandigheden waren goed. Alles samenvattend een zeer geslaagde reis; we zijn dankbaar dat er zoveel mensen meewerkten om dit transport weer mogelijk te maken. ***

We mogen dus terugkijken op een gezegend hulptransport.  Hieronder een deel van de reactie die wij kregen uit Moldavië:

 

***  Thank you very much for your help. We unloaded the truck without any problems.

People from the church in Tiraspol were also unloading; they immediately loaded the beds and mattresses into their truck.  Also, we immediately loaded the relevant food products into another bus to take them away from rodents.

We were glad to communicate with wonderful representatives of Holland. And to you and to everyone who worked on this help, many thanks. This will benefit people. ***

Februari 2024

Cees de Vreede