Noodhulp Moldavië

  1. Home
  2. Noodhulp Moldavië

Noodhulp Moldavië

OostEuropa Zending Hulpgoederentransport Moldavië,  januari 2023

Gezinnen en ouderen deze winter extra geholpen
In Moldavië is het voor veel mensen steeds moeilijker om voor gezinnen en families in eerste levensbehoeften te kunnen voorzien. De energievoorziening is momenteel onvoldoende, waardoor een grote run op stookhout is ontstaan. Voedselprijzen blijven stijgen, met als gevolg dat het aantal gezinnen met schulden hand over hand toeneemt.

Ook voor hen zijn het, net als voor de vele in Moldavië opgevangen vluchtelingen uit Oekraïne, zware tijden. Mede daarom is er met dit hulptransport extra aan kwetsbare ouderen en noodlijdende gezinnen gedacht.

Dankbaar voor samenwerking
We konden voor dit transport via Jumbo Krimpen aan den IJssel een grote hoeveelheid basisvoedsel gunstig verkrijgen. Verder ontvingen we van HAK veel conserven, van Brinkers Food enkele pallets met chocoladepasta en van Blycolin Linnenbeheer een grote hoeveelheid 1e klas beddengoed. Struik Foods leverde speciaal voedsel met hoge voedingswaarde.

Verder werden er zo´n 50 matrassen, 65 dozen incontinentiemateriaal, enkele koelkasten en een wasmachine meegestuurd. Bij elkaar ruim 18.000 kg aan hulpgoederen! Er werd door Stichting De Blije Gift voor een deel van deze hulpgoederen een tijdelijke opslagruimte ter beschikking gesteld!

Transportreis volgens schema verlopen!
Al weer een aantal weken geleden konden we dit transport met hulpgoederen richting Moldavië laten vertrekken. Er werd ook deze keer samengewerkt met het Groningse Transportbedrijf LCW, dat al eerder een vrachtwagen ter beschikking stelde. Chauffeur Kor Buist en z’n co chauffeur Jakob hebben zich ook nu belangeloos ingezet om de hulpgoederen op plaats van bestemming en in goede orde te kunnen afleveren. Na aangekomen te zijn in Balti, in het Noorden van Moldavië kon men al vrij snel beginnen met uitladen en het verdelen en uiteindelijk verder distribueren van de hulpgoederen.

De hulpgoederen zijn inmiddels over verschillende regio´s in Moldavië verdeeld en door de mensen aldaar ontvangen. Mede namens onze contactpersonen in Moldavië: Hartelijk dank aan alle donateurs en medewerkers voor jullie geweldige hulp!

Toch is de winter nog niet ten einde
Hulp blijft nodig! Het volgende Moldavië hulptransport hopen we daarom medio maart te kunnen laten vertrekken. Wilt u ons helpen dit mede mogelijk te maken! Steun ons dan bijvoorbeeld met een financiële bijdrage.

U kunt uw gift handmatig overmaken via bankrekeningnummer NL 03 INGB 0005 8568 26 ten name van Stichting OostEuropa Zending Hulpfondsen o.v.v. Noodhulp Moldavië. Of ga voor online doneren naar onze donatiepagina en lees meer over de mogelijkheden om het zendingswerk en hulpprojecten te ondersteunen.

Misschien vind je dit ook interessant

Vorige
Vision Latina

Wat wij doen met uw donatie

Voordat u doneert, wilt u natuurlijk weten wat wij doen met uw donatie. Wij zijn een ANBI, klik daarom hier voor de jaarverslagen en meer informatie.

1M
Aan hulp in 5 jaar
50
Partners & Investeerders
1
Projecten uitgevoerd
1
Landen geholpen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

"*" indicates required fields

Naam
This field is for validation purposes and should be left unchanged.