Noodhulp Moldavië

  1. Home
  2. Noodhulp Moldavië

Noodhulp Moldavië

Verslag Hulptransport Moldavië – 28 september 2022

Dit hulptransport begon met de dringende vraag uit Moldavië of wij winterkleding wilde verzamelen om Oekraïense vluchtelingen te kunnen kleden in de winter. Een hele vrachtwagen winterkleding… dat is wel érg veel kleding! We wisten niet goed hoe we dit moesten gaan doen. Eigenlijk was echter al direct duidelijk dat we op dit verzoek zouden ingaan, juist vanwege de concrete en dringende hulpvraag die erachter stak. Na enig overleg kwamen we tot de conclusie dat we het best aan kleding konden komen door dit breed bekend te maken in de regio. Daarbij hebben we ook onze gebruikelijke donateurs van voedsel gevraagd om weer bij te dragen aan dit hulptransport.

Op 28 september hebben we de vrachtwagen voor Moldavië geladen. De Oekraïense chauffeur was prima op tijd en we konden direct beginnen met het inladen van de goederen die bij Dekker Tankopslag in Ouderkerk aan den IJssel opgeslagen stonden. Dit bleek al een halve vrachtwagen vol te zijn. De schrik sloeg ons een beetje om het hart, want de laadlijst was al goedgekeurd door de Moldavische autoriteiten en dit betekende dat alles wat op die lijst stond ook ingeladen moest worden.

Nadat we de goederen bij Dekker hadden geladen, reed de vrachtwagen naar Krimpen aan de Lek om de rest van de goederen te laden, die in het OEZ-magazijn stonden. Dit verliep voorspoedig, waarbij bijna alles wat op de laadlijst stond geladen kon worden.

De vrachtwagen was dan ook afgeladen vol, bijna 19.000 kg. Het maximum gewicht voor dit soort transporten is 20 ton. Gelukkig kon al het voedsel (hoog gewicht!) dat we hadden beloofd ook mee.

Het betrof hier 5 pallets met diverse conserven (gedoneerd door Hak, Giessen) , 3 pallets met chocolade pasta (gedoneerd door Brinkers Food, Enschede), 1800 pakken havermout en 750 stuks ontbijtkoek (gedoneerd door St. De Blije Gift, Krimpen aan de Lek) en 4 pallets met maaltijdsoepen die wij gunstig konden inkopen bij Struik Foods, Nijkerk.

In dit hulptransport ook heel veel (winter) kleding, mede geschonken door St. Pastoraal Fonds, Sassenheim en wederom Stichting De Blije Gift.

Een hulptransport voor Moldavië moet aan veel voorwaarden voldoen. De douane passage kan heel lastig zijn. We hadden berekend dat de vracht inclusief de gebruikelijke vertragingen uiterlijk 5 oktober in Chisinau (Moldavië) kon worden gelost.

Het duurde uiteindelijk nog tot de avond van 6 oktober totdat we bericht kregen dat de vrachtwagen in goede orde de Moldavische grens was gepasseerd en men was begonnen met het uitladen van de hulpgoederen.

Alle donateurs en medewerkers aan het transport: hartelijk dank!

Misschien vind je dit ook interessant

Vorige
Vision Latina

Wat wij doen met uw donatie

Voordat u doneert, wilt u natuurlijk weten wat wij doen met uw donatie. Wij zijn een ANBI, klik daarom hier voor de jaarverslagen en meer informatie.

1M
Aan hulp in 5 jaar
50
Partners & Investeerders
1
Projecten uitgevoerd
1
Landen geholpen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

"*" indicates required fields

Naam
This field is for validation purposes and should be left unchanged.